Voorgerechten
BLOED ZWEET EN TRANEN
Een overheerlijke tomatensoep. Na de zware arbeid ouderwets genieten van de sfeer van weleer.
5,50
KROONPRINS WILLEM II
Een frisse salade met vers gewokte Gamba’s, knoflook en limoen dressing. Willemsoord is naar u vernoemd.
9.95
WATER EN BROOD
Een broodplank met kruidenboter en tapenade. Net als in de strafkolonie, rustig genieten, je hebt alle tijd.
5.50
PROEFKOLONIE
Een heerlijke salade met Carpaccio. Het succes smaakt naar meer.
9.95
BEDELAAR
Tortilla chips met gesmolten kaas en pittige saus. Je zal smeken om meer.
6.5
VAN SWIETEN SALADE
Rijk gevulde salade met tomaat, mozarella, parmazaansekaas, zon gedroogde tomaat en pestodressing.
9.50
JAVA
In olie gebakken Gamba’s met knoflook, limoen en chilisaus. Wat van ver komt, is lekker.
8.5
LANDBOUWKOLONIE
Carpaccio van rode biet met honingdressing en verse salade. Leven van het land.
9.50


Hoofdgerechten
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met heerlijke ambachtelijke frites, warme groenten en verse eigengemaakte salade
GOUDEN BAL DU CHEF
Onze trots, de Telegraaf Gouden Gehaktbal, de lekkerste van Nederland. Geserveerd op een bedje van gebakken champignon, ui, paprika en spekjes.
12.95
LUIE DONDER
Onze overheerlijke spareribs. Zo groot als de Generaal, vol behangen met onderscheidingen voor smaak, hoeveelheid en beleving.
19.95
DANKBAARHEID
Een vegetarische burger, weldadig belegd met gebakken champignons, ui, paprika, gesmolten kaas en eigengemaakte saus. Een gulle gever.
17.95
DE WIJKMEESTER
Varkenshaas in romige champignon roomsaus. Streng maar rechtvaardig.
19.95
DESPERADO SCHNITZEL
Kip -of Varkenschnitzel met gebakken champignon, ui, paprika en spekjes, Voor de echte outlaws.
18.95
HET KONINGSHUIS
Een grote hamburger (180 gram) op een luxe broodje met gebakken champignons, ui, paprika, spekjes, gesmolten kaas en eigengemaakte saus
17.95
KOLONIE III
Een mixed grill van kogelbiefstuk. varkenshaas en kipfilet. Voor wie niet kan kiezen.
21.95
DE ZUIDERZEE
Op huid gebakken zalm op een bedje van zeekraal afgetopt met bearnaisesaus