Voorgerechten
BLOED ZWEET EN TRANEN
Een overheerlijke tomatensoep. Na de zware arbeid ouderwets genieten van de sfeer van weleer.
6,95
KROONPRINS WILLEM II
Een frisse salade met vers gewokte Gamba’s, knoflook en limoen dressing. Willemsoord is naar u vernoemd.
11,95
WATER EN BROOD
Een broodplank met kruidenboter en tapenade. Net als in de strafkolonie, rustig genieten, je hebt alle tijd.
6,75
PROEFKOLONIE
Een heerlijke salade met Carpaccio. Het succes smaakt naar meer.
11.95
BEDELAAR
Tortilla chips met gesmolten kaas en pittige saus. Je zal smeken om meer.
8.5
VAN SWIETEN SALADE
Rijk gevulde salade met tomaat, mozarella, parmazaansekaas, zon gedroogde tomaat en pestodressing.
11.50
JAVA
In olie gebakken Gamba’s met knoflook, limoen en chilisaus. Wat van ver komt, is lekker.
10.5
LANDBOUWKOLONIE
Carpaccio van rode biet met honingdressing en verse salade. Leven van het land.
10.95

- Super leuke dag gehad. Alles goed voor elkaar. Ontzettend gastvrij en vriendelijk personeel en heerlijk gegeten. Niet geweest is een... read moreSuper leuke dag gehad. Alles goed voor elkaar. Ontzettend gastvrij en vriendelijk personeel en heerlijk gegeten. Niet geweest is een gemiste kans! read lessJolanda Wagemaker
Onze familiedag hebben we dit jaar hier gevierd en alles was prima geregeld, ook voor mij met mijn koemelkallergie.
We hebben... read moreOnze familiedag hebben we dit jaar hier gevierd en alles was prima geregeld, ook voor mij met mijn koemelkallergie.
We hebben top dag gehad met vriendelijke en behulpzame bediening en een gezellige gastheer en vrouw.
kortom ; een echte aanrader. read less- Zondag 10 september familiedag gehouden in eetcafé de steen. Heel erg geslaagd! Ontvangst met koffie en gebak, daarna een... read moreZondag 10 september familiedag gehouden in eetcafé de steen. Heel erg geslaagd! Ontvangst met koffie en gebak, daarna een spellen competitie met leuke en professionele begeleiding, VR experience en lekker eten! De dag kon zo worden ingevuld als wij zelf wilden. Bediening was ook erg vriendelijk. read lessAnja Bood

Hoofdgerechten
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met heerlijke ambachtelijke frites en verse eigengemaakte salade
GOUDEN BAL DU CHEF
Onze trots, de Telegraaf Gouden Gehaktbal, de lekkerste van Nederland. Geserveerd op een bedje van gebakken champignon, ui, paprika en spekjes.
14.95
LUIE DONDER
Onze overheerlijke spareribs. Zo groot als de Generaal, vol behangen met onderscheidingen voor smaak, hoeveelheid en beleving.
23.95
DANKBAARHEID
Een vegetarische burger, weldadig belegd met gebakken champignons, ui, paprika, gesmolten kaas en eigengemaakte saus. Een gulle gever.
18.95
DE WIJKMEESTER
Varkenshaas in romige champignon roomsaus. Streng maar rechtvaardig.
22.95
DESPERADO SCHNITZEL
Kip -of Varkenschnitzel met gebakken champignon, ui, paprika en spekjes, Voor de echte outlaws.
19.95
HET KONINGSHUIS
Een grote hamburger (180 gram) op een luxe broodje met gebakken champignons, ui, paprika, spekjes, gesmolten kaas en eigengemaakte saus
18.95
KOLONIE III
Een mixed grill van kogelbiefstuk. varkenshaas en kipfilet. Voor wie niet kan kiezen.
23.95
DE ZUIDERZEE
Op huid gebakken zalm op een bedje van zeekraal afgetopt met bearnaisesaus
21.95
DE GENERAAL
Een Weldadige Kogelbiefstuk geserveerd met kruidenboter of romige pepersaus. Vier sterren zijn eigenlijk niet genoeg.
23.95


MET LIEFDE BEREID
Dat proef je
Het geheim van de Gouden Gehaktbal is volgens Alie de liefde. Dit ongrijpbare ingrediënt heeft ook zijn weg gevonden naar alle andere ingrediënten op onze kaart. Weldadig genieten, proef zelf maar.